Zondag 19 december | Concert geannuleerd

Op zondag 19 december verzorgt het Strijkersensemble Enjoy uit Enschede een concert met de titel “Barok in Buurse“ en neemt de luisteraar mee naar de 17e eeuw.

Het programma begint met de Antiche Danze, suite no. 3 van Ottorino Respighi.
Hierna volgt een Concerto Grosso opus 3, no. 2 van Georg Friedrich Händel en aansluitend „the Old Bachelor“ van Henry Purcell.
Het concert sluit af met een Concerto Grosso van Arcangelo Corelli, speciaal geschreven voor de Kerstnacht en daarmee eindigt onze reis in de 17e eeuw.

Het Strijkersensemble Enjoy is voortgekomen uit de wens van een groep ervaren strijkers om muziek die specifiek voor strijkorkest is geschreven over het voetlicht te brengen. Dit rijke en interessante genre heeft hierbij speciale aandacht.

Het ensemble geeft twee keer per jaar een reeks concerten en speelt muziek uit verschillende stijlperiodes. Deze concerten vinden ieder jaar plaats in de periode maart/april en december, in en rondom Twente en worden gegeven op verschillende en bijzondere locaties. Daarbij is ook aandacht voor maatschappelijke instellingen.

Strijkersensemble Enjoy is klein en flexibel en werkt op projectbasis. Afhankelijk van het programma kan de bezetting aangevuld worden met andere instrumenten.

Zondag 19 december 2021
Inloop vanaf 15.30 uur. Het concert begint om 16.00 uur. 

De entree is op basis van vrije gift, wordt zeer op prijs gesteld voor het behoud van het kerkje.

TIP:
OOK DEZE WANDELING IS HELAAS GEANNULEERD
Op 19 december is er ook een Midwinterhoornwandeling gepland in en rond Buurse.
Tijdens de wandeling wordt u, zoals gebruikelijk, op diverse plaatsen begroet door een midwinterhoornblazer.

Zo ook bij Erve de Fraank, Zendvelderweg 9 in Buurse waar u tijdens de wandeling langsloopt. Daar wordt u zeker begroet door een midwinterhoorn. Het strijkersensemble geeft u daar alvast een bijzonder voorproefje door een speciaal stuk voor midwinterhoorn, met begeleiding van het ensemble, te spelen. Dit doen zij drie keer tussen 12.00 en 13.00 uur.

Maakt u na de wandeling van de gelegenheid gebruik om het concert bij te wonen in het Kleine Kerkje Buurse?

U bent van harte welkom.CORONA PROTOCOL
Je wilt een bezoek aan ons brengen. Je bent van harte welkom! Je hebt voor je bezoek wel een coronatoegangsbewijs nodig. Dit bewijs maak je met een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona. Hieronder lees je hoe je een coronatoegangsbewijs kunt maken: 

1. Download de CoronaCheck-app of ga naar CoronaCheck.nl 

2. Upload 1 van de volgende 3 bewijzen in de CoronaCheck-app: 

  1. testbewijs
  2. vaccinatiebewijs
  3. herstelbewijs 

3. Bezoek 

Je neemt je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee. Wij scannen bij de ingang de QR-code. En neem je legitimatiebewijs mee (en die van eventuele kinderen). Je gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. 

Meer informatie 

Uitgebreide informatie hoe een coronatoegangsbewijs kan worden gemaakt met een test-, vaccinatie- of herstelbewijs staat op rijksoverheid.nl/coronabewijs-evenementen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 Stichting Kerkelijk Erfgoed Buurse