Skip to main content

Oons Dorpke januari 2023

Even voorstellen; mijn naam is Henk Roering. Mijn vrouw Ria en ik wonen sinds ongeveer 2,5 jaar in ons mooie Buurse. Sinds september ben ik als vrijwilliger en bestuurslid verbonden aan het Kleine Kerkje en heb ik het coördineren van de vrijwilligers in mijn takenpakket. En daar wil ik iets over kwijt.

Dankzij het Buurse Kik Vuuroet-project weten we dat veel Buursenaren vinden dat het Kleine Kerkje behouden moet worden voor culturele en religieuze activiteiten. Het doet ons goed te weten dat Kleine Kerkje een warme plek heeft in menig Buurser hart.

Nu er na Corona weer meer is mogelijk op het gebied van concerten en andereculturele en religieuze activiteiten, zijn we volop bezig deze te bedenken, plannen en organiseren. Omdat er meer activiteiten plaatsvinden, zijn er meer vrijwilligers nodig.

De taken van de vrijwilligers bestaan uit:
– het ondersteunen van de verschillende activiteiten door middel van koffie en thee serveren;
– fungeren als gastvrouw/heer;
– het schoonhouden van het gebouw en de tuin;
– het onderhouden van het gebouw en de tuin.

Zoek je een bezigheid waarbij jij je in kunt zetten voor de Buurser noaberschap en zo Buurse weer een beetje meer leefbaar te houden, meld je dan aan bij mij,  Henk Roering (06 3954 1245).

Word donateur!

Er is nog een andere mogelijkheid om het Kleine Kerkje te ondersteunen en dat is door donateur te worden. De Stichting Kerkelijk Erfgoed Buurse heeft een ANBI status. Dit betekent o.a. dat uw donatie fiscaal aftrekbaar is.
De Stichting heeft uw gift hard nodig om het noodzakelijke onderhoud aan het gebouw te kunnen bekostigen. Kijk op de site voor alle info of neem contact op met Barry Gevers (06 1321 1551).

Wij zouden het erg waarderen als we reacties van jullie mogen krijgen en wensen jullie allen een goed en gezond 2023!

Bekijk hier de pagina als PDF:  Oons Dorpke januari 2023